eduCAT 2.0 discrima les famílies i l’alumnat de l’escola privada concertada

L’Administració educativa ha presentat el mes de juny leduCAT 2.0 que fa un replantejament de l’eduCAT 1×1. Entre les principals novetats hi ha un nou plantejament pel que fa a la compaginació en l’ús del llibre de text en format paper i els continguts en format digital (llibres digitals i altres continguts). El programa també preveu dotar les aules de cicle superior de primària d’ordinadors portàtils, pissarres digitals interactives (PDI) i equipament complementari per guardar o transportar els ordinadors.

Pissarres per a tothom

El Departament també garanteix amb aquest nou programa que tots els centres públics de secundària disposin de PDI. Per tant, s’instal·larà una PDI a tots els grups de primer i segon d’ESO dels centres que no havien participat a l’1×1, atès que els que ja hi estaven adherits ja en tenen. Segons ha raonat la consellera, “la PDI és el que resulta més costós als centres i així l’anirem generalitzant

Quin és el problema?

L’escola privada concertada (alumnat, pares i mares, professorat i centres) NO POT ACCEDIR-HI malgrat prestar el servei públic de l’educació i tenir les obligacions definides per l’Administració, pel que fa a la Preinscripció i matriculació d’alumnes i a les quotes autoritzades en funció dels concerts educatius, en tractar-se de centres finançats amb diners públics.

No obstant la situació explicada, en el nostre centre valorem com a imprescindible la incorporació de les TIC en les activitats d’ensenyament-aprenentatge i amb l’aplicació del nostre pla TAC: el VIRSATIC (http://blocs.xtec.cat/virsatic/) des del curs 2003-2004 continuem integrant tota la infraestructura necessària i la formació adient del professorat per a aprofitar els recursos TIC i poder crear coneixement, és a dir tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC)

Amb aquesta finalitat, el curs 2011-2012 l’iniciem amb PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES a les aules d’infantil, 1r de Primària, 1r i 2n d’ESO, a la sala de música de secundària i a una de les aules de desdoblament de Primària. En total, 16 pissarres digitals interactives d’última generació. Al llarg del curs 2011-2012 prepararem les PDI a les aules de 2n, 3r i 4t de Primària i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat per a disposar d’elles el curs 2012-2013 i finalitzar la incorporació a la resta de les aules (5è i 6è de Primària i 4t d’ESO i 2n de Batxillerat) el curs 2013-2014.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: