Noves línies ADSL i balancejador

Al llarg del mes de març hem fet les gestions per a poder millorar la connectivitat del centre a Internet. Per a aconseguir-ho hem contractat el servei ADSL (Línia d’abonat digital asimètrica)  sobre dues de les línies de veu que ja tenia el centre. D’aquesta manera, ara, disposem de dues línies amb ADSL de 6 Mb. Això permetrà millorar la connexió a internet des dels equips de la xarxa local del centre i també en l’accés al programari de gestió des de fora del centre.

Des de fa anys teníem tres línies RDSI (Red Digital de Servicios Integrados) amb dos canals: un per a veu i un altre per a dades. Ara fa, aproximadament, sis anys, es va habilitar el servei ADSL sobre les línies RDSI i el proveïdor (Telefònica/Movistar) no ens ha pogut augmentar l’ample de banda més enllà dels 2 Mb/s (1,2-1,3 com a màxim, en realitat). A més a més, de les tres línies RDSI (amb Servei ADSL) una s’utilitzava per a connectar a internet els equips de les aules i dels departaments del professorat, una altra s’emprava per a connexions d’alguns equips de l’àrea de gestió i, la tercera, estava sense usar com a línia de dades.

comtrend5361rohsMòdem-Rourer WiFi  ADSL 6 Mbps

Aprofitant el canvi a la nova versió del programari de gestió (Àmic –> Alexia) i la possibilitat que l’alumnat hagi de connectar-se massivament des del centre, en un futur no gairè llunyà, encara que no de manera immediata, hem fet el canvi en les línies ADSL i, a més a més, hem incorporat a la nostra xarxa local, un nou element que es coneix com a balancejador de càrrega d’internet.

balancejador

Un paper important el jugarà el que s’anomena el balanceig de càrrega i que permet combinar dos o més connexions a INTERNET sumant les capacitats de les ADSL. Això no vol dir que si combinem 2 ADSL de 6 Mbps, la connexió final que faci un usuari sigui de 12 Mbps sinó que aquesta es continuarà fent a 6 Mbps. Ara bé, mentre una línia es troba ocupada l’altra línia queda lliure i és la que es fa servir pel següent usuari. Aquest procés és dinàmic i les peticions d’ambdòs usuaris es reparteixen sempre entre les diferents portes de sortida. A banda, no només tenim millora pel que fa la connectivitat sinó que s’introdueix un altre concepte i és el de la tolerància a errades. El mateix balancejador de càrrega permet, en cas que una connexió a INTERNET caigui, emprar les altres connexions fent, d’aquesta manera, que l’accés a INTERNET sigui possible sempre (o això diuen …)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: