El programari de gestió i comunicació Alexia

alexia

virsatic_logo Des de l’inici del curs 2010-2011 estem utilitzant l’Alexia com a programari de gestió acadèmico administrativa (GAA) del nostre centre. Alexia és l’evolució tecnològica que proposa l’empresa Cospa-Agilmic per a substituir el programari Àmic.

Després de més de 15 anys d’utilitzar l’Àmic (o el seus “avantpassats”), ara, cal un període d’adaptació al nou programari i una elevada dosi de paciència però també d’esforç i de formació. D’altra banda, el desenvolupament del programari es troba en la fase de testeig real i això comporta contínues actualitzacions i peticions per part dels centres; entre ells, el nostre. Aquestes actualitzacions no sempre estan disponibles quan més necessàries són; però, poc a poc, anirem millorant la funcionalitat a partir de l’experiència diària.

Malgrat les consideracions anteriors podem fer una valoració satisfactòria d’aquest programari ja que ens aporta una funcionalitat basada en l’ús de la xarxa local i internet. Això permet al professorat i a l’equip de gestió acadèmico-administrativa accedir a la informació usant els ordinadors de la nostra xarxa local en el centre i usant la connexió a internet amb ordinadors des de fora del centre.

Finalitzat el primer trimestre a l’Educació Primària, ESO i Batxillerat, amb el lliurament dels informes i dels butlletins de qualificacions a l’alumnat i a les famílies, estem acabant l’elaboració del primer informe de l’Educació Infantil que es lliurarà a les famílies a finals del mes de gener. Amb aquest lliurament haurem finalitzat el procés d’adaptació del programari a totes les etapes educatives impartides en el nostre centre.

A partir d’ara anirem treballant l’aprofitament de la funcionalitat del programari que no hem emprat encara, com ara: les opcions de consultar la informació emmagatzemada (butlletins, actes d’avaluació, resum de matèria, estadístiques, consulta d’expedients, comunicats, incidències, etc), les opcions per gestionar comunicats i incidències, les opcions per a gestionar continguts digitals, …

funcionalitat-alexia21

funcionalitat-alexia3funcionalitat-alexia11funcionalitat-alexia4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: